Tagtik

Trump offert bedreigde dieren op voor muur met Mexico

In zijn strijd om een muur tussen de Verenigde Staten en Mexico te bouwen, is de Amerikaanse president Donald Trump bereid tot alles. De regering van Trump heeft bekendgemaakt dat het milieuwetten opschort om hekken aan de grens met Mexico sneller te kunnen vervangen.

Aan de grensovergang met San Diego gebeurt er volgens Trump nog steeds heel veel illegale immigratie en dat is een doorn in het oog van de Amerikaanse president. Om niet meer te moeten voldoen aan de milieuvereisten, zijn nu zelfs verschillende federale wetten aangepast. Dat maakt de Amerikaanse regering bekend.

Zo heeft het Texaanse bedrijf SLSCO Ltd al een overeenkomt gesloten met de regering om het hek, dat zo’n 9 meter hoog is en bestaat uit staal, over een lengte van 900 kilometer te vervangen. Doordat ze geen rekening meer moeten houden met milieuwetten die er zijn om bedreigde dieren te beschermen, kan de bouw al binnen de maand van start gaan.

Door de aanpassingen van deze federale milieuwetten zijn nu echter een tiental bedreigde diersoorten in gevaar. Dat melden verschillende milieuactivisten. "Het is geen verrassing dat de regering van Trump wetten, die onze gemeenschappen en onze dieren beschermen, omzeilen om haar gevaarlijke beleid van grensveiligheid te kunnen uitvoeren", reageert Jamie Rappaport Clark, voorzitter en CEO van Defenders of Wildlife.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Twitter)

Ook dit kan u interesseren