Tagtik

Nieuwe ondervragingen in zoektocht naar Emile (2,5)

In de afgelopen week hebben twee nieuwe ondervragingen plaatsgevonden in het onderzoek naar de vermiste Franse peuter Émile (2,5) die verdween in het gehucht Le Vernet, in het Franse departement Alpes-de-Haute-Provence.

Zeven maanden na zijn verdwijning wordt er nog steeds actief naar de peuter gezocht, maar het onderzoek heeft een meer technische vorm aangenomen vanwege beperkingen in het veldonderzoek, zo meldde de officier van justitie in Aix-en-Provence onlangs. 

Deze week zijn opnieuw twee personen ondervraagd in het kader van het onderzoek. Een man met een tweede verblijf in Le Vernet werd geïnterviewd door de onderzoekseenheid van Marseille. Hij zag op de avond van de verdwijning blauwe zwaailichten richting het gehucht Le Haut-Vernet rijden. De man werd gevraagd waar hij was en wie bij hem was.

Een andere tweedeverblijver, die al enkele jaren een vakantiehuis in Le Vernet bezit, werd ook ondervraagd. Hij sprak met de onderzoekers over de familie van Émile en hun relatie met de dorpsgenoten. De man ontkrachtte geruchten over de autoritaire houding van de grootvader van de peuter, en zei dat de grootvader "absoluut geen geweld vertoont of ongepaste taal gebruikt".

(HL/Source: BFMTV via HLN/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren