Tagtik

Moeder gaat bij vriend wonen, kind (9) leeft 2 jaar alleen in flat

Een jongetje van 9 jaar oud heeft twee jaar alleen gewoond in een klein flatje, terwijl zijn moeder bij haar vriend introk. Zij is veroordeeld tot 18 maanden voor verwaarlozing.

De jongen woonde jarenlang in een flatje met zijn moeder in Nersac, een dorp in de buurt van Angoulême in het zuidwesten van Frankrijk. In 2020 besloot de 39-jarige vrouw in te trekken bij haar vriend die vijf kilometer verderop woonde. Het jongetje bleef alleen achter in het flatje.

Nu en dan kwam de moeder eten uit blik brengen. De jongen moest het regelmatig stellen zonder verwarming of elektriciteit. Elke dag bleef hij zich wel verzorgen en naar school gaan. Zo bleef verborgen dat hij alleen woonde.

De politie begon onraad te ruiken toen de moeder naar de sociale dienst in Nersac trok omdat ze in geldnood zat. Agenten gingen naar de flat en troffen het jongetje alleen aan.

De vrouw moest voor de rechter verschijnen en die veroordeelde haar tot achttien maanden cel, waarvan twaalf maanden voorwaardelijk. Het jongetje verblijft intussen bij een pleeggezin.

(HL/Source: BFMTV, TF1 via Nieuwsblad/Illustration picture: Unsplash)

HL

HL

Data journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren