Tagtik

"Maddie al snel na ontvoering vermoord"

Het Duitse parket maakte eerder deze week bekend dat het over bewijzen beschikt dat Madeleine McCann niet meer leeft.

Madeleine McCann, toen net geen vier jaar, verdween in mei 2007 toen ze met haar ouders op vakantie was in Portugal. Terwijl haar ouders in een vakantieresort in Praia da Luz in een restaurant aan het eten waren met vrienden, verdween ze uit haar kamer. Dertien jaar later is nog altijd niet duidelijk wat er met haar gebeurd is. De Britse en Duitse politie kwam nu Christian Brückner, een 43-jarige Duitser, op het spoor die ervan wordt verdacht het kind te hebben ontvoerd.

De Duitse speurders gaan er ook van uit dat Maddie al heel snel na haar ontvoering is vermoord. Ze kwamen tot die conclusie uit online gesprekken van de Duitse verdachte met een andere zedendelinquent. Daarin verklaarde Christian Brückner geen schrik te hebben om gepakt te worden als hij "het bewijs kan vernietigen".

"Het is mijn persoonlijke mening dat hij relatief snel het meisje gedood heeft en haar eerst mogelijk misbruikt heeft", zo sprak Hans Christian Wolters, procureur van Braunschweig. "We denken ook dat de verdachte nog andere misdrijven, vooral seksuele, heeft gepleegd, mogelijk in Portugal, maar ook elders in Duitsland."

(Fausto by Tagtik/Source: The Times, The Sun, HLN/Picture: Twitter)

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren