Tagtik

Amerikaan maakt reis naar Europa en krijgt gsm-factuur van 143.000 dollar!

Een reis naar Zwitserland vorig jaar in september is een duur grapje geworden voor een man uit Florida. Achteraf kreeg hij een bijzonder hoge factuur voor het gebruik van zijn mobiele telefoon in Europa.

De man was afkomstig uit Zwitserland en maakte een rondreis van drie weken door het land, samen met zijn vrouw. Eenmaal terug thuis kreeg hij van zijn provider T-Mobile een factuur voor de bijna 10 gigabyte aan mobiele data die hij had gebruikt in Europa: goed voor een som van 143.442,74 dollar, zo'n 134.477 euro.

Pas nadat de man op een televisiezender zijn verhaal deed, was T-Mobile bereid hem het bedrag kwijt te schelden: de man, die vaak naar het buitenland reist, kon bewijzen dat hij zijn provider op de hoogte had gebracht van zijn reisplannen en dat hij bij T-Mobile had gehoord dat zijn abonnement alles dekte, ook al was zijn telefoon niet ingesteld voor internationale roaming.

Even een herinnering voor ons, Europeanen: binnen de landen van de Europese Unie bellen, sms'en en surfen wij met onze telefoon tegen hetzelfde tarief dat we in eigen land gebruiken. Daarom is het opletten als we op vakantie gaan naar landen waar dit niet geldt, zoals Zwitserland, Marokko of Turkije.

(PP/Source: ABC News via HLN/Illustration picture: Unsplash)

PP

PP

Sport and data journalist @Tagtik

Ook dit kan u interesseren