Tagtik

Brood in supermarkt blijft goedkoper dan bij bakker

Door de torenhoge energie- en grondstofprijzen zien bakkers zich al enkele maanden genoodzaakt om de prijs van het brood op te slaan. In de supermarkt blijft de prijs van het brood echter stabiel. Hoe kan dat?

De prijs voor een brood is gemiddeld van 2.4 euro begin dit jaar naar 3 euro gestegen bij de bakker. Dat is voor vele bakkerijen de enige optie om niet te moeten sluiten. In supermarkten bedraagt de prijs voor een brood echter soms de helft. Dat doen de supermarkten om klanten te lokken stelt Eddy Van Damme van Bakkers Vlaanderen.

“Het is voor hen een lokmiddel. Iemand die in de supermarkt om brood gaat, stapt niet snel buiten zonder iets anders. Met de winst die ze maken op die andere producten, betalen ze de vaste kosten. Wat oneerlijke concurrentie is. Een bakker heeft enkel wat hij bakt om de kosten te betalen. Maar hun aanpak werkt. De Vlaming koopt al vaker brood in de supermarkt dan bij de bakker”, reageert Van Damme maandag in Het Nieuwsblad. Bakkers Vlaanderen noemt dit dan ook oneerlijke concurrentie. De supermarkten genieten ook heel wat schaalvoordelen door in grote getalen aan te kopen gezien hun vele filialen. Bakkers focussen op hun beurt dan weer op de korte keten, lokale en verse producten en speciale creaties die met kunde en liefde gemaakt worden.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren