Tagtik

Stoppen met social media: Ze was de eerste ooit met 100 miljoen volgers

In 2016 schreef Selena Gomez social media-geschiedenis want ze was de eerste persoon op onze planeet met meer dan 100 miljoen volgers op Instagram. Toch maakte dat haar niet echt gelukkig want een jaar later zei ze social media vaarwel.

Het was in het begin zeker niet gemakkelijk voor Selena om plots zonder social media te leven, geeft ze toe in de Amerikaanse Elle. “Ik moest opeens leren om mezelf te vermaken. Dat was moeilijk, want ik kon altijd uren naar het leven van andere mensen kijken. Soms scrolde ik twee jaar terug in iemands feed voordat ik me realiseerde dat ik die persoon niet eens kende. Nu krijg ik mijn informatie op de oude manier. Als mijn vrienden het ergens over hebben, dan bellen ze me om me te vertellen wat er speelt. Ze vragen niet meer: heb je mijn post niet gezien?”.

Stoppen met social media heeft haar mentale gezondheid heel veel goed gedaan. “Op die kleine telefoon stonden 150 miljoen mensen. En ik heb ‘m weggelegd. Dat was zo’n opluchting voor me.”

Het account van Selena Gomez bestaat nog steeds op Instagram, maar de 29-jarige Amerikaanse artieste beheert het zelf niet meer. Ze bezorgt haar assistente foto's en quotes, die zij vervolgens online plaatst: een werkwijze die haar veel meer innerlijke rust bezorgt.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Selena Gomez (@selenagomez)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren