Tagtik

Stad Antwerpen wordt grote vuilnisbelt

De Stad Antwerpen kan het zwerfvuil niet langer onder controle houden. Ondanks extra manschappen en straatreinigingen blijft het zwerfvuil toenemen. De stad trekt nu zelf aan de alarmbel.

De parken en de Scheldekaaien in Antwerpen liggen er sinds de lockdown vuil bij. Overal op zitbanken of grasperkjes laten wandelaars en picknickers hun vuil achter. Vooral aan de Scheldekaaien, waar veel Antwerpenaren - nu de horeca nog gesloten is - graag samenkomen en een glas drinken of zelfs picknicken, loopt het de spuigaten uit.

Nochtans had de stad al 50 extra manschappen ingeschakeld om het zwerfvuil op te ruimen, straten een keertje meer te reinigen en vuilnisbakken meer te legen. Alle maatregelen blijken onvoldoende. "Het blik van vrachtwagens dat ik kan laten uitrukken, is niet onuitputtelijk.", zegt Fons Duchateau, schepen van stads- en buurtonderhoud (N-VA). "We kunnen dat tempo niet nog opdrijven. We vragen dus gewoon de medewerking van iedereen. Als iedereen een kleine inspanning levert, dan kunnen we ook in deze moeilijke periode aangenaam vertoeven in onze stad.", klinkt het.

Op het achterlaten van vuilnis staan in Antwerpen boetes tot 350 euro. "Dit is een duidelijke oproep. Geen probleem dat je drinken of eten meebrengt naar een park of plein en dat je dat zelfs in zilverpapier meebrengt, maar als je een inspanning kan leveren om het mee naar daar te nemen, lever dan ook alsjeblieft de inspanning om het afval mee terug naar huis te nemen als de vuilnisbak volzit.", zegt Duchateau. (Skwadra by Tagtik/Source: De Standaard)

Glenn Plessers

Glenn Plessers

Digital Marketing - Journalism

Ook dit kan u interesseren