Tagtik

Proefde je deze ‘golden ice tea’ al?

Het is aangenaam warm deze week. En bij deze hoge temperaturen zweet je meer dan anders. Daarom is het belangrijk om voldoende te drinken om alzo uitdroging te voorkomen.

Er wordt aangeraden om ten minste 2 liter water per dag te drinken. Zorg er dus steeds voor dat je ook onderweg steeds een flesje bij jou hebt. Thuis drink je best om het uur een glas water. Maar geef toe, soms heeft een mens wel graag eens een ander smaakje dan dat van water. Frisdranken vind je wel in verschillende smaken, maar dan heb je ook een pak suikers binnen. Je kiest dus best voor een gezond en caloriearm alternatief.

WW België inspireerde ons met volgende recept voor een ‘golden ice tea’:

Nodig: 1 kopje groene thee zonder suiker, 1 koffielepel kurkuma, een snuifje peper, ca 3 cm gember, 1 stukje onbespoten limoen, 100 ml water, 6 ijsblokjes

Bereiding:
Zet de thee zoals aangegeven op de verpakking. Voeg de kurkuma en peper toe en laat een uurtje staan.
Schil de gember en snij in plakjes. Halveer de limoen en snij in acht stukken. Doe de gember met de limoen in een kan en schenk er de thee bij.
Laat nu minstens 90 minuten trekken en serveer deze golden ice tea met ijsblokjes.
Je kan natuurlijk experimenteren door andere smaakmakers toe te voegen. Uitproberen en proeven is de boodschap! Je kan ook je ijsblokjes pimpen door er bv. een besje in te doen.

(Skwadra by Tagtik/Source: WW België/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren