Tagtik

Minder en minder jonge vrouwen dragen bh

De beha wordt steeds meer achterwege gelaten door vrouwen, vooral onder de 25 jaar. De "no bra"-trend wordt steeds sterker in Europa.

Steeds meer vrouwen besluiten de beha op te geven. Deze trend is vooral te merken bij jongeren onder de 25 jaar.

De opeenvolgende lockdowns hebben ons geleerd om anders te leven en ons ook anders te kleden. Gedurende enkele maanden lieten veel vrouwen hun beha in de kast, ervoeren ze een gevoel van comfort en herwonnen vrijheid. Toen het 'normale' leven weer heropstartte, wilden sommigen dit kledingstuk, dat tot dan toe essentieel leek, niet meer dragen.

Uit een onderzoek van Ifop, waarover Le Parisien bericht, blijkt dat meer dan 1 op de 10 Franse vrouwen onder de 25 geen beha draagt. Deze trend is overal in Europa waar te nemen en maakt deel uit van de bewegingen van neofeminisme en lichaamspositivisme.

Het niet dragen van de beha door een deel van de bevolking wordt ook verklaard door een feministisch engagement dat pleit voor de bevrijding van het vrouwenlichaam. Dit neofeminisme komt bijvoorbeeld ook tot uiting in het niet ontharen, dat gezien wordt als een dictaat van schoonheid.

Bovendien voedt het lichaamspositivisme, dat comfort op de eerste plaats stelt, deze trend.

(EdMar and Skwadra by Tagtik/Source: Le Parisien/Illustration picture: Pixabay)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren