Tagtik

Koos jij al voor de flexi-lifestyle?

Kies jij zo nu en dan voor een goed stukje vlees of vis boordevol smaak? Maar wil je onze mooi planeet toch beschermen? Dan kan je de eerste stappen zetten naar een flexi-lifestyle!

Wist je dat dit jaar één op vier van de mensen minstens 1 dag per week vegetarisch eet?

Wat is flexi (of flexitarisch) nu precies?
Flexi betekent dat je één of meerdere dagen per week vegetarisch of zelfs veganistisch eet. Je kan dus eigenlijk genieten van het beste van twee werelden. Het plant-based assortiment is de laatste jaren in alle winkels toegenomen zodat we geen excuses meer hebben.

De herfst is dan ook het ideale seizoen om flexitarisch te eten. Herfstgroenten van bij ons als pastinaak, pompoen, paddenstoelen, witloof … zijn topingrediënten om die heerlijke stoofpotjes of curry’s te maken. Door het toevoegen van peulvruchten (kikkererwten, linzen …) maak je deze gerechten extra voedzaam.

Vleesvervanger?
Sommige flexitariërs hebben geen nood aan een vleesvervanger bij hun maaltijd. Andere kiezen dan voor vleesvervangers als tofu, seitan of quorn. Tofu is een eiwitrijke, glutenvrije en lactosevrije vleesvervanger. Seitan en vegan quorn bevatten wel gluten. Gewone quorn is glutenvrij, maar niet vegan omdat er kippeneiwit wordt gebruikt

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash) 

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren