Tagtik

In dit land bezorgen robots al maaltijden aan huis (VIDEO)

In de drukke straten van Nihonbashi, een van de drukste zakenwijken van Tokio, verscheen op 6 maart een nieuw silhouet. Het is noch een gehaaste mens, noch een luidruchtig voertuig, maar iets anders, iets innovatiefs. Het mysterieuze object is Uber Eats, de allereerste quasi-autonome robot van Japan.

Het is niet zomaar een sciencefictiongimmick, maar een praktische oplossing voor een heel reëel probleem: het gebrek aan werknemers in de bezorgsector. En hoewel er momenteel slechts één robot door de straten van Nihonbashi loopt, is het potentieel ervan enorm.

De robot beweegt aan een indrukwekkende snelheid van 5,4 km/u, snel genoeg om zijn bestemming in maximaal 30 minuten te bereiken. Hij werd uitgerust met een camera om door het stedelijke doolhof te navigeren en op afstand bediend te worden wanneer hij oversteekplaatsen voor voetgangers moet oversteken.  

Momenteel moet je nog buiten je gebouw wachten tot de robot de levering brengt, maar dit is nog maar het begin. Mitsubishi Electric benadrukt dat het “technologisch mogelijk” is om de robot gebouwen binnen te laten gaan en zelfs de lift te laten nemen. Een toekomst waarin robots door de gangen van kantoorgebouwen dwalen en vers bereide maaltijden naar uw bureau dragen, ziet er steeds realistischer uit.

Japan wordt daarmee het tweede land, na de Verenigde Staten, dat dit revolutionaire leveringssysteem introduceert.

(MYukio @Tagtik with RS /Source: The Asahi Shimbun/Photo: Pexel - Pavel Danilyuk)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren