Tagtik

Gesprongen lippen: dit doe je eraan

Het is weer eens die tijd van het jaar: droge en gebarsten lippen. Droge lucht en ijzige wind zorgen ervoor dat heel wat mensen en ook kinderen hier mee rondlopen. Geen lachertje, héél vervelend en ook niet zo aantrekkelijk om naar te kijken! Droge en gebarsten lippen verzorg je maar best; indien je dit niet doet kunnen er wel eens complicaties optreden. Dus zo snel mogelijk die lippen gezond maken en hydrateren is de boodschap.

Stop met likken
Aan je lippen likken om deze te bevochtigen lijkt een makkelijke en snelle oplossing. Toch doe je dit beter niet! Het speeksel zal ervoor zorgen dat je lippen nog meer uitdrogen.

Scrubben
Een goede lipscrub maakt je lippen opnieuw zacht doordat het de dode huid verwijdert. Je koopt deze in de winkel of je maakt zelf je lipscrub.

Hydrateren
Een lippenbalsem, of deze nu duur is of goedkoop, bestaat uit volgende bestanddelen: plantaardige, minerale, synthetische en dierlijke vetten. Dit is een goede mix voor je lippen: de minerale vetten zorgen voor een beschermend laagje en de dierlijke en plantaardige vetten dringen door in de lippen en herstellen ze.

Komkommer
Leg een schijfje komkommer gedurende 5 à 10 minuten op je lippen voor een natuurlijke hydratatie. Andere natuurlijke ‘lippenbalsems’ zijn: honing en aloë vera. Belangrijk is ook dat je voldoende drinkt en droge lucht vermijdt door een luchtbevochtiger.

(Skwadra by Tagtik/Source: Radio 2/Illustration picture: Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren