Tagtik

Zorgwekkend: Noord-Korea lanceert een nucleaire tegenaanval

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft zojuist een gesimuleerde nucleaire tegenaanval tijdens virtuele tactische training bijgewoond.

Het Noord-Koreaanse staatspersbureau deelde beelden van de nucleaire oefening. De projectielen zouden uitgerust geweest zijn met gesimuleerde kernkoppen, ze raakten hun doel op 352 km van het lanceerpunt.

Generaal Bernard Norlain, voormalig voorzitter van initiatieven voor nucleaire ontwapening, reageerde op de Franse nieuwszender LCI.

“We zouden dit als routine kunnen omschrijven, aangezien alle legers van nucleaire landen precies hetzelfde type oefening doen, dat wil zeggen om de hele keten van commando’s te testen, maar dan van de implementatie van het kernwapen.”

"Het is dus een routineoefening, maar wat zeer zorgwekkend is, is dat het deel uitmaakt van een escalatie van de kant van de Noord-Koreaanse leider, die al enkele jaren de demonstraties van de kracht van de kernwapens opvoert voor vele soorten raketten, zowel voor korte als middellange en lange afstand, en nu ook door een nucleaire onderzeeër te ontwikkelen." Het aantal trainingen en demonstraties, zeg maar spierballengerol om het nucleaire arsenaal ten toon te stellen, wordt de laatste tijd grondig opgevoerd in Noord-Korea. En dat baart de Franse generaal dus zorgen.

De generaal vervolgt: "Dit alles in een politiek klimaat van hoge spanningen met Zuid-Korea, het is de vijand, er is geen sprake meer van praten zoals dat op een bepaald moment wel nog een optie was. En dat is wat zorgwekkend is, het is dit soort escalatie. Je voegt daar nog de hulp aan Rusland, raketten, granaten, enz. aan toe. Dit alles maakt dus deel uit van een toename van de spanning in deze regio van de wereld."

(FVDV and FM for Tagtik/Source: LCI/Photo: Pixabay)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren