Tagtik

Verscherpte veiligheidsmaatregelen na dreigementen IS

Islamitische Staat heeft via een propagandakanaal openlijk de kwartfinales van de Champions League in Madrid, Londen en Parijs bedreigd. De terreurorganisatie dreigt ermee deze week een aanslag te plegen op de voetbalstadions tijdens deze voetbalwedstrijden.

Deze week vinden de heenwedstrijden in de kwartfinale van de Champions League plaats.

Volgens de Spaanse krant Marca werd via propagandakanaal 'Al Azaim' een affiche verspreid met daarop een gewapende terrorist, het Emirates Stadium (Londen), Parc des Princes in Parijs, Metropolitano en Santiago Bernabeu (Madrid) en de oproep: “kill them all”.  Al Azaim is een stichting gelinkt aan Islamitische Staat (IS) via dewelke de terreurgroep propaganda verspreidt, schrijft Marca.

De wedstrijden gaan door zoals gepland, maar er worden wel extra veiligheidsmaatregelen ingevoerd. Champions League-wedstrijden worden altijd aanzien als hoogrisicomatchen en genieten dus soweiso al scherpe veiligheidsmaatregelen. De politie houdt altijd rekening met zulke scenario’s, en dus was er nooit echt sprake van eventuele afgelasting.

“UEFA is op de hoogte van de terroristische dreigementen richting de Champions League-matchen en staat in nauw contact met de autoriteiten in kwestie”, klinkt het binnen UEFA. “Alle matchen gaan door zoals voorzien, mét de juiste voorzorgsmaatregelen.”

(SR for Tagtik/Source: Marca/Illustration: Pixabay)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren