Tagtik

Verliest Poetin zijn 'trouwste bloedhond' aan terminale ziekte?

De geruchten omtrent de slechte gezondheidstoestand van de Tsjetsjeense leider Ramzan Kadyrov klinken steeds luider.

De 'Bloedhond van Poetin', zoals hij genoemd wordt omwille van zijn gruwelijke daden en trouw aan het Kremlin, zou terminaal zijn. 

Volgens de onafhankelijke Russische krant ‘Novaya Gazeta Europe’ lijdt hij aan pancreasnecrose. De 47-jarige Tsjetsjeen zou tevens terminaal ziek zijn en daarom wordt er intussen druk aan zijn opvolging gewerkt. 

Het team van Kadyrov publiceerde een filmpje waarin te zien is hoe hij roerloos aan het hoofd van de tafel een vergadering voorzat. Zo probeerde zijn team om de geruchten omtrent zijn gezondheidstoestand om te keren, maar door zijn houding kregen ze net het tegenovergestelde effect. De man ziet er immers allesbehalve gezond en springlevend uit. Gedurende de 4 minuten en 10 seconden dat de video duurt, verroerde hij geen vin. Hij nam af en toe het woord, maar was zeer apathisch en bewoog enkel zijn lippen en communiceerde zonder enige uitdrukking op monotone wijze.

De afgelopen jaren heeft de propagandamachine geprobeerd om alle gezondheidsproblemen waarmee de Tsjetsjeense leider Ramzan Kadyrov te maken had te verdoezelen. Maar zijn vele ziekenhuisopnames, plotse gewichtstoename en vermagering, doen niet veel goeds vermoeden.

Toen in september vorig jaar duidelijk werd dat er “geen hoop op genezing” meer was, werd het geweer van schouder veranderd en werd er werk gemaakt van een mogelijke opvolger. Generaal-majoor Apti Alaudinov lijkt de opvolger te gaan worden van Kadyrov 

(SR for Tagtik/Source: Novaya Gazeta Europe - NBC - Telegraph/Picture by Kremlin.ru licensed under the Creative Commons Attribution 4.0 License)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren