Tagtik

Vanaf 2027 kan u op hotel overnachten in de ruimte! (VIDEO)

Altijd al gedroomd van eens in de ruimte te verblijven? Dat kan waarschijnlijk al in 2027!

Het eerste commerciële ruimtehotel ooit, Voyager Station, wil in 2027 haar deuren openen. Het project biedt plaats aan 280 gasten en 112 bemanningsleden en wordt gepland door Orbital Assembly Corporation, een bouwbedrijf gerund door John Blincow. Het station wordt het eerste grote project van OAC en het eerste commerciële ruimtestation met kunstmatige zwaartekracht.

De bouw van de 50.000 vierkante meter grote Voyager-faciliteit zal in 2026 van start gaan, en OAC streeft ernaar om de eerste passagiers in 2027 in het hotel te verwelkomen. Het team legt uit dat het project mogelijk wordt gemaakt door een lage baan om de aarde. 

Wat eet je in de ruimte?
OAC is van plan om traditioneel ‘ruimtevoedsel’ zoals gevriesdroogd ijs te serveren, terwijl ze ook streven naar recreatieruimtes voor activiteiten zoals basketbal, waarbij ze profiteren van de gewichtloosheid in de ruimte. Er zijn geen kamerprijzen bekendgemaakt, maar het team hoopt op een dag de kosten vergelijkbaar te maken met die van een cruiseticket. Het eerste element van het roterende hotel dat zal worden gebouwd, zal een centrale drukloze ringstructuur zijn die de docking hub zal bevatten. Een buitenste ringspant zal via een netwerk van spaken verbonden worden met de centrale ring en van daaruit zullen 24 woonmodules ontstaan.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren