Tagtik

Taart in het gezicht van Ryanair-topman

Ryanair-topman Michael O’Leary heeft donderdagochtend een taart in het gezicht gekregen aan het Brusselse Berlaymontgebouw. Twee vrouwelijke actievoerders gooiden de taart in zijn gezicht. “Welkom in België”, klonk het. En: “Stop de vervuiling door de verdomde vliegtuigen!”

O’Leary is in Brussel voor een persconferentie om er een nieuwe investering in de luchthaven van Charleroi aan te kondigen. Maar dat nieuws wordt opnieuw overschaduwd door de aankondiging van de Belgische Ryanair-piloten om opnieuw te gaan staken. Op 14 en 15 september zullen de Belgische piloten opnieuw staken. Op 14 september staat de algemene aandeelhoudersvergadering van Ryanair gepland. De Belgische piloten legden sinds het begin van de zomer het werk al neer tijdens de weekends van 15-16 juli en 29-30 juli, en op 14 en 15 augustus. 

De piloten en de directie van Ryanair zijn verwikkeld in een conflict over vliegschema’s en verloning. Zo lang de directie niet over de brug komt met een concreet voorstel om tot een oplossing te komen, willen de piloten actie blijven voeren.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren