Tagtik

Russen vastberaden: “Bom zou Parijs op slechts twee minuten tijd bereiken”

Pjotr ​​Tolstoj, die een nauwe band heeft met Poetin en vice-president is van de Doema, benadrukt het dreigement dat het Kremlin eerder deze week al eens de wereld in stuurde. Tijdens een interview met BFMTV bedreigt de hoge Russische functionaris Frankrijk opnieuw en jongleert ook hij met de mogelijkheid om een atoombom op Parijs te droppen.

De spanningen tussen de twee landen lopen op. Terwijl de Franse president Emmanuel Macron zegt dat hij bereid is troepen soldaten naar Oekraïne te sturen, waarschuwt Pjotr ​​Tolstoj: “Als zij [de soldaten] zullen terugkeren in een kist bedekt met de driekleurige [vlag], denk ik niet dat dat het Franse volk gelukkig zal zijn.” Hij zet zijn momentum voort door te bevestigen dat Rusland diep nadenkt over de mogelijkheid van een nucleaire aanval op Parijs. “We zijn aan het rekenen”, antwoordde hij in het Frans. Deze persoon die dicht bij het Kremlin staat, schat “dat een vanuit Rusland afgevuurd projectiel de Franse hoofdstad in ‘iets meer’ dan ‘twee minuten’ zou kunnen bereiken”, meldt BFMTV.

Ook het Russische staatshoofd Vladimir Poetin heeft al meerdere malen gebruik gemaakt van de nucleaire dreiging. Op 13 maart verklaarde hij ook dat de Russische wapens geavanceerder waren dan die van de Verenigde Staten, en ze achtten zichzelf klaar voor een nucleaire oorlog.

(SR with AsD for Tagtik/Source: BFMTV/Illustration: Pixabay)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren