Tagtik

"Rusland bereidt zich voor op confrontatie met NAVO"

Rusland is bezig met een grote militaire hervorming en dat wijst erop dat het zich voorbereidt op een confrontatie met de NAVO. Dat staat te lezen in een rapport van de geheime dienst van Litouwen.

Volgens het rapport wijst er momenteel niks op dat Rusland de oorlog in Oekraïne, waarvoor het enorme hoeveelheden middelen inzet, wil stoppen, ook al bereikt het zijn operationele doelstellingen niet. "Tegelijkertijd bereidt Rusland zich voor op een langdurige confrontatie met de NAVO, ook in het gebied aan de Oostzee", zo meldt het rapport.

Voor kolonel Elegijus Paulavicius van de Litouwse militaire inlichtingendienst moet een langdurige confrontatie worden gezien als een "Koude Oorlog 2.0": aan de grenzen moeten dan ook troepen worden gestationeerd en grootschalige oefeningen ter afschrikking worden gehouden.

De Litouwse regering keurde alvast een plan goed om de oostelijke grens van het land te versterken om een inval van Rusland of Wit-Rusland tegen te houden. Daarmee is een investering van 300 miljoen euro gemoeid.

(Fausto by Tagtik/Source: Intellinews, Belga/Illustration picture: Unsplash)

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren