Tagtik

Rusland bedreigt Frankrijk: “uw soldaten zullen in doodskisten terugkeren”

Op 17 maart werd Piotr Tolstoj uitgenodigd voor een interview met het Franse BFMTV. De goede vriend en trouwe aanhanger van Vladimir Poetin, en tevens een hoge Russische functionaris, aarzelde niet om Frankrijk te bedreigen in het geval er soldaten naar Oekraïne zouden worden gestuurd.

Sinds Poetin werd herkozen, lijken zijn aanhangers nog luider bedreigingen te uiten richting andere landen, gesterkt door zijn 'overweldigende verkiezingsoverwinning'. 

“Ik denk dat alles mogelijk is in de moderne wereld. Maar ik heb het al gezegd, en het is voor iedereen duidelijk, dat dit conflict tussen Rusland en de NAVO slechts een stap zal zijn in de richting van een grootschalige Derde Wereldoorlog", klinkt het scherp in Le Journal du Dimanche.

Surfend op deze dreigingsbeweging waarschuwt ook de vice-president van de Doema, Pjotr ​​Tolstoj, Emmanuel Macron voor het mogelijk sturen van Franse troepen naar Oekraïne. Op BFMTV verklaart hij: “Je hebt het gevoel dat je deze oorlog aan het verliezen bent, dat je in paniek bent en op zoek bent naar een oplossing.” Alvorens toe te voegen: “wanneer zij [de soldaten] terugkeren in een kist bedekt met de driekleur [vlag], denk ik niet dat de Fransen blij zullen zijn”, waarna hij verzekert dat het meer een “realiteit” dan een bedreiging is. En om de president van Frankrijk nog verder te intimideren gaat hij verder: “Het zal eindigen met de doodskisten op Orly en het zal niet Macron zijn die ze daar op het vliegveld zal verwelkomen.”

(SR with AsD for Tagtik/Source: Le Journal du Dimanche/Illustration: Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren