Tagtik

Poetin stuurt moordenaars om Zelenski te elimineren

De Oekraïense veiligheidsdienst (SBU) heeft de arrestatie aangekondigd van 2 agenten die beschuldigd worden van betrokkenheid bij een door Rusland gecoördineerd complot om president Volodymyr Zelensky en andere hooggeplaatste functionarissen te vermoorden.

De SBU heeft een netwerk van Russische FSB-agenten ontmanteld die van plan waren de Oekraïense president te vermoorden, aldus het agentschap in een verklaring.

De Oekraïense veiligheidsdienst (SBU) arresteerde twee kolonels van de afdeling Staatsbescherming voor hun vermeende betrokkenheid bij het complot door informatie te lekken.

Een van hen werd betrapt toen hij naar verschillende regio's in Oekraïne reisde om explosieven en informatie te ontvangen van zijn contactpersoon in Moskou. "Een van de taken van het inlichtingennetwerk van de FSB was het zoeken naar militairen die dicht bij de president stonden om hem te gijzelen en vervolgens te vermoorden", staat te lezen in het rapport van de SBU.

Naast president Zelensky waren volgens de SBU ook het hoofd van de veiligheidsdienst, Vasily Maliuk, en het hoofd van de inlichtingendienst van het ministerie van Defensie, Kirilo Budanov, doelwitten van Rusland.

(FVDV and FM for Tagtik/Photo: The Presidential Office of Ukraine via Wikicommons under license CC-BY-SA.4.0)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren