Tagtik

Oekraïne is wanhoop nabij: "Het wordt een bloedbad"

In Oekraïne heerst wanhoop omdat de Amerikaanse partij de 50 miljard dollar aan militaire hulp die door de regering van de Amerikaanse president Joe Biden is beloofd, blijft blokkeren. Oekraïne heeft het steunpakket absoluut nodig om een scenario vol chaos te voorkomen.

De steunmaatregelen worden al zes maanden geblokkeerd door de Amerikaanse oppositie, die onder invloed staat van voormalig president Donald Trump. In een interview met het Duitse Bild waarschuwde de Oekraïense president, Volodymir Zelenski, dat "alles zal worden vernietigd" en sprak hij van een "bloedbad" als de hulp niet zou komen. "Veel mensen zullen sterven, het wordt een bloedbad, we hebben het over honderdduizenden slachtoffers."

Kiev vraagt in het bijzonder om munitie voor de Patriot-luchtverdedigingssystemen die door de Verenigde Staten worden geleverd. Oekraïne beschouwt die als essentieel voor de bescherming van de belangrijkste steden en infrastructuur van het land. Deze systemen worden gebruikt om vijandelijke aanvallen af te schrikken zodra ze worden gedetecteerd door een radar, met een bereik van 70 tot 130 kilometer.

(Fausto with FM/Source: Bild/Illustration picture: Norman Koroliuk on Unsplash)

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren