Tagtik

“We hebben genoeg wapens om Frankrijk te vernietigen”

Terwijl Andrej Gurulyov (de Russische wetgever) de eerste landen opsomde die het doelwit zouden zijn van Poetin in het geval van een Derde Wereldoorlog, benadrukt hij nu ook de beslissende rol van Frankrijk in het conflict tussen Rusland en Oekraïne.

Na de verklaringen van de Franse president Emmanuel Macron over de mogelijke uitzending van westerse troepen naar Oekraïne en de intensivering van zijn gewapende steun, heeft de Russische wetgever niet nagelaten zijn mening te geven en te bevestigen dat Rusland zich rechtstreeks tot Frankrijk zal richten. “Door Frankrijk te treffen zal dit het einde van dit alles zijn”, zei hij boos. “Iedereen zal bang zijn, dat zeg ik je, niemand zal naar Oekraïne willen. Het is niet nodig ons strategisch potentieel te benutten, we hebben genoeg wapens om Frankrijk of Groot-Brittannië te vernietigen”, meldt Le Parisien.

Gurulyov had op 9 januari 2023 al bevestigd dat Frankrijk in het vizier van Rusland moet staan: “We moeten een preventieve oorlog voeren. Macron levert tanks, ik zou als oorlogvoerende partij preventieve aanvallen uitvoeren op Frankrijk.”

(Tagtik/Source: Le Parisien - The Daily Digest/Illustration: Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren