Tagtik

“Supermist” in Louisiana: gigantische kettingbotsing met 7 doden (VIDEO)

Een ‘supermist’ veroorzaakte maandag een monsterfile op een snelweg in Louisiana, een staat in het zuiden van de Verenigde Staten. Volgens de politie waren er 150 voertuigen bij betrokken en vielen er zeven doden.

Volgens de National Weather Service (NWS) is ‘supermist’ een gevreesd en relatief zeldzaam fenomeen dat optreedt wanneer gecondenseerde waterdamp zich vermengt met rook en vocht dat vrijkomt bij het verbranden van nat organisch materiaal. Bij dit fenomeen is het zicht soms minder dan 3 meter.

Helaas waren dit precies de omstandigheden die zich maandagochtend vroeg voordeden in Louisiana op de Highway I-55 nabij New Orleans. Een zeer dikke mist, aangewakkerd door zowel ochtendmist als rook van moerasbranden, verminderde het zicht tot bijna nul voor automobilisten, wat een kettingbotsing veroorzaakte en het begin van een brand waarbij enkele tientallen voertuigen werden verzwolgen en verbrand.

“Uit eerste onderzoeken blijkt dat bij het ongeval van vanochtend minstens 158 voertuigen betrokken waren (...) Er zijn zeven doden bevestigd”, zei de staatspolitie van Louisiana maandagavond, hoewel ze vreesde dat de tol zou kunnen stijgen. “Meer dan 25 mensen werden naar plaatselijke ziekenhuizen vervoerd om te worden behandeld voor lichte tot ernstige verwondingen”, aldus de politie.

(Skwadra and LpR by Tagtik/Picture: Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren