Tagtik

“Moskou: dat is live productie van nepnieuws”

Op uitnodiging van de Franse nieuwszender LCI lichtte filosoof, regisseur en schrijver Bernard Henri Lévy zijn visie toe op wat hij de leugen van Poetin noemt.

Voor Bernard Henri Lévy is het duidelijk: “Poetin verkeert in een delirium, er is een duidelijke opeising, het is Islamitische Staat en deze mannen zijn gearresteerd en gemarteld, we gaan ze alles laten bekennen, we zijn live getuige van de creatie van nepnieuws met apocalyptische gevolgen”.

En hij vervolgt: “We zijn getuige van dit schouwspel van leugens zonder echt te reageren. Ik geloof dat we Poetin veel te lang hebben onderschat. Er zijn geïnformeerde waarnemers die al tien jaar, vijftien jaar, twintig jaar zeggen: wees voorzichtig, Rusland is gewelddadig en imperialistisch. Het heeft een politiek en maatschappijproject dat erop gericht is Europa op te splitsen en een Euraziatisch model op te leggen.”

En Bernard Henri Lévy concludeert: “Alles is gezegd: dictators, despoten, tirannen, fascisten, ze kondigen altijd de kleur aan, en de democraten staan ​​altijd op het verkeerde been.”

(SR and FM for Tagtik/Source: LCI/Photo: Mike Mac Marketing via wikiCommons under license Creative Commons CC BY 2.0.)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren