Tagtik

“Ik kon heel goed overweg met Poetin”

Voormalig Brexit-partijleider Nigel Farage sprak deze week met de voormalige Amerikaanse president in Trumps resort Mar-a-Lago in Florida voor een interview op de rechtse Britse zender GB News.

Te midden van wijdverbreide zorgen over de toekomst van de NAVO onder een mogelijk tweede presidentschap van Trump, vertelde de man zelf aan Farage dat de VS “100% zeker” in de transatlantische alliantie zouden blijven als hij terugkeerde naar het Witte Huis.

Deze verklaring kwam echter met voorbehoud, aangezien hij de Europese landen waarschuwde geen "misbruik te maken" van Amerikaanse steun.

Trump is al jaren een uitgesproken criticus van de NAVO, en de angsten van de bondgenoten werden nog groter nadat de voormalige president vorige maand zei dat hij Rusland zou ‘aanmoedigen’ om ‘te doen wat het wil’ met landen die NAVO-leden zijn die niet aan hun financiële verplichtingen voldoen binnen de alliantie.

We kunnen met Poetin onderhandelen
“Ik kon heel goed met Poetin overweg”, zei Donald Trump tegen Farage, terwijl hij opnieuw zijn onderhandelingsvaardigheden met de Russische leider prees.

Op de vraag of Poetin iemand is met wie het Westen kan onderhandelen, antwoordde Trump bevestigend, voordat hij terugkeerde naar zelfgenoegzaamheid, zijn favoriete thema.
"Ja, dat denk ik wel. We hebben het heel goed met hem gedaan", zei hij.

(FVDV with FM for Tagtik/Source: GB News/Photo: Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren