Tagtik

Het duistere geheim van Poetin: hoeveel Russen zijn er al omgekomen in zijn oorlog?

Vladimir Poetin gaat verder met het platbombarderen van Oekraïne en het uitmoorden van de inwoners van Oekraïne. Maar dat komt stilaan met een bijzonder hoge prijs voor zijn eigen landgenoten.

Het aantal slachtoffers is zeer moeilijk in te schatten. Eén ding is zeker: het Russische leger heeft voortdurend extra mankracht nodig. Daarom wil Rusland 400.000 extra beroepssoldaten rekruteren. Volgens de Meduza-website stierven in de oorlog op twee jaar tijd al meer dan 83.000 Russische soldaten.

De Russische troepen die in Oekraïne worden ingezet bestaan ​​voornamelijk uit beroepsmilitairen, aangevuld met eind 2022 opgeroepen reservisten.

Het hoge aantal slachtoffers onder dienstplichtigen zou de Russische steun voor het conflict aanzienlijk kunnen verminderen. 

Rusland wil 400.000 extra beroepssoldaten rekruteren. Dit aantal is nodig om de troepen in Oekraïne, waar de verliezen groot zijn, op peil te houden. Rusland is van plan zijn strijdkrachten dit jaar uit te breiden tot 1,32 miljoen en daarna tot 1,5 miljoen.

(SR, FM and Fausto for Tagtik/Source: X MoD - Meduza/Illustration picture: Pixabay))

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren