Tagtik

"Gevaar voor nieuwe wereldoorlog"

Zaterdag tijdens een bezoek aan het eiland Réunion uitte de leider van de Franse politieke partij 'La France insoumise' en tevens voormalig presidentskandidaat Jean-Luc Mélenchon, zijn zorgen over de mogelijkheid van een wijdverbreid conflict.

Nu de verkiezingscampagne voor de Europese verkiezingen van start gaat, wil Jean-Luc Mélenchon opnieuw de rol van klokkenluider spelen. Tijdens zijn bijeenkomst op Réunion had hij het met name over de dreiging van een algemene oorlog. "De wereld loopt het gevaar van een algemene oorlog, van een oorlog waarvan de vormen zijn voortgekomen uit de ene oorlog in de andere. Van loopgravenoorlog naar een totale oorlog van uitroeiing van iedereen, zoals het geval was in Gernica, en nu naar de genocideoorlog die we tot in Gaza vorm zien krijgen."

Zonder de hoop te verliezen, gelooft hij niettemin dat geen enkel probleem zonder oplossing is, zolang je maar 'aan de slag gaat'. “Vrede: het is niet de keuze van de zwakken, maar de keuze van de sterken”, verklaarde hij.

(SR and AsD for Tagtik/Source: Linfo.re/Illustration: Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren