Tagtik

'Dan zullen we echt aan de rand van een apocalyps staan'

Claude Moniquet, directeur van het Europees Centrum voor Strategische Inlichtingen en Veiligheid, was te gast bij de Belgische nieuwszender LN24 om commentaar te geven op de internationale situatie en de opkomst van wereldwijde conflicten.

Claude Moniquet over Iran en Israël
"We moeten voorkomen dat Iran kernwapens verkrijgt. Diplomatie kan dit niet doen, dus op een gegeven moment zullen we andere methoden moeten gebruiken. Als Iran een atoombom heeft, zal dat niet alleen een gevaar voor Israël zijn, maar ook een gevaar voor alle Arabische landen van de Golf die ook onze vrienden, onze bondgenoten, onze leveranciers van olie en gas zijn."

Vrees voor allesvernietigende atoombom
"Het is duidelijk dat als Iran morgen een atoombom heeft, overmorgen ook Saoedi-Arabië dit vernietigingswapen wil en zal hebben. Het heeft de technische middelen en de financiële middelen. Dit wapen zal zo wijdverspreid raken, dat je op een of andere dag wel een leider zal hebben die iets nerveuzer is dan de anderen, of een staatsgreep die iemand aan de macht zal brengen die iets minder evenwichtig is, en je zal dan iemand hebben die een atoombom zal gebruiken. En die dag zullen we op de rand van de apocalyps staan, dus we moeten voorkomen dat Iran de atoombom in handen krijgt."

(SR and FM for Tagtik/Source: LN24/Photo: Pixabay)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren