Tagtik

Goed nieuws voor makers Girl

De Vlaamse succesfilm 'Girl' zal dan toch niet gecensureerd worden voor hij op Netflix te zien zal zijn. Dat meldt The Hollywood Reporter na een verklaring van regisseur Lukas Dhont.

'Girl' heeft al heel wat filmliefhebbers in binnen- en buitenland weten te charmeren. Zo won het al vier prijzen op het filmfestival van Cannes, maar werd de prent ook internationaal in andere landen al gelauwerd. De topfilm van regisseur Lukas Dhont staat op de drempel van de Verenigde Staten. Om ook in de VS een kaskraker te worden, was men eerst van plan om Girl duchtig te censureren. Dat maakten de producent en regisseur van Girl op 15 november bekend.

Netflix komt nu terug op die beslissing. "We hebben een gesprek gehad met Netflix over bepaalde scènes uit de film. Daarin hadden we het over hoe bepaalde scènes kunnen ontvangen worden door een niet-Europees publiek. Netflix gaf ons de mogelijkheid om bepaalde scènes uit de film te halen, maar wij als filmmakers hadden in die discussie uiteindelijk toch het laatste woord. De versie van 'Girl' die op Netflix zal verschijnen, zal diegene zijn die te zien was in Cannes en in de Belgische bioscoopzalen", vertelt regisseur Lukas Dhont aan Hollywood Reporter.

Het verhaal gaat over de 15-jarige Lara die geboren is in het lichaam van een jongen, en ervan droomt om ballerina te worden.

(Skwadra by Tagtik/Source: De Morgen - VRT NWS/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren