Tagtik

1 overval per week op Vlaamse ambtenaar aan Maximiliaanpark

Om van het Brusselse treinstation Noord naar het Vlaamse kantorencomplex op de terreinen van Tour & Taxis te gaan, stappen nog heel wat ambtenaren door het Maximiliaanpark. Dat is echter niet de veiligste route, bewijzen de statistieken.

De voorbije anderhalve maand zijn immers al zeven ambtenaren overvallen op de route naar hun werk in het Vlaams Administratief Centrum aan Tour & Taxis. "Maak alstublieft gebruik van de pendelbus", smeekt de vakbond dan ook.

In het Maximiliaanpark zitten honderden transmigranten. De onveiligheid in de buurt van het Noordstation en het Maximiliaanpark is enorm toegenomen de afgelopen jaren.

Zo is het aantal geregistreerde diefstallen aan het Noordstation in de eerste acht maanden van 2018 toegenomen met maar liefst 82 procent. Ook het aantal diefstallen met geweld stijgt met 37 procent.

"Neem voor uw veiligheid deze pendelbus. We hebben strijd geleverd om zo’n busverbinding af te dwingen", zegt ACOD-vakbondssecretaris Jan Van Wesemael vandaag in Het Nieuwsblad. "Als gevolg van die oproep zijn we toen in het belachelijke ­getrokken, als laffe, bange ambtenaren weggezet. Maar deze voorvallen tonen aan dat we wel ­degelijk gelijk hadden."

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren