Tagtik

Je slaapkamermuren groen schilderen: bijzonder verstandig!

08 March 2023 11:15 De kleurenpsychologie vertelt ons veel over bepaalde kleuren. Zo zou de kleur groen het meest rustgevend zijn en een baken van hoop en optimisme zijn. Het ontspannende en geruststellende effect van groen betekent dat het wordt gebruikt op plaatsen waar emotioneel evenwicht nodig is; bv. ziekenhuizen, scholen, meditatieplekken …

Vermiste echtgenoot na 8 maanden dood in kast eigen woning gevonden

08 March 2023 09:36 Op 27 april 2022 belde de Amerikaan Richard Maedge (53) uit Illinois zijn vrouw Jennifer om te zeggen dat hij vroeger naar huis kwam. Toen ze thuis kwam, zag ze inderdaad zijn Dodge Durango staan op de oprit van hun woning en vond ze zijn sleutels en portefeuille, maar van de man ontbrak elk spoor. Na wat zoeken en rondbellen gaf de vrouw haar echtgenoot bij de politie als vermist op en sindsdien ontbrak elk spoor van Richard.

Waarom zijn Vlaamse oudere vrouwen zo vatbaar voor vriendschapsfraude?

23 February 2023 09:29 Het Meldpunt van de Economische Inspectie ontvangt sinds haar oprichting in 2016 ieder jaar meer meldingen van vriendschapsfraude. Hierbij winnen online fraudeurs het vertrouwen van mensen die op zoek zijn naar een vriend, partner of luisterend oor. Vooral oudere Vlaamse vrouwen lijken het slachtoffer te zijn van deze georganiseerde bendes.