Tagtik

Russen en Wit-Russen zijn absoluut niet welkom

Ambtenaren in de stad Hiroshima in Japan hebben besloten om voor het derde achtereenvolgende jaar het verbod op Russische en Wit-Russische vertegenwoordigers voor de herdenkingen van 6 augustus te verlengen.

Het eerbetoon dat elk jaar aan de slachtoffers van de atoombom van 6 augustus 1945 wordt betaald, verwelkomt al jaren vertegenwoordigers van over de hele wereld.

“De situatie blijft onveranderd ten opzichte van vorig jaar en wij reageren op dezelfde manier”, aldus een functionaris.

Israël daarentegen ontving een uitnodiging ondanks de moorddadige oorlog die tegen Hamas was begonnen.

Dezelfde bron stelt: "Er bestaat geen consensus over het conflict tussen Hamas en Israël in landen over de hele wereld. Wij willen onze boodschap van vrede overbrengen door Israël uit te nodigen."

De stad Hiroshima heeft uitnodigingen gestuurd naar ambassadeurs en leiders van 167 landen voor het evenement, dat de 78e verjaardag van de atoombomvernietiging van de stad Hiroshima zal vieren.

Stadsfunctionarissen zijn van plan in mei een brief naar Rusland en Wit-Rusland te sturen waarin ze zullen schrijven: "We kijken uit naar de dag waarop je Hiroshima kunt bezoeken als het conflict voorbij is."

(SR and MYukio for Tagtik/Source: The Asahi Shimbun/Photo: Samuele Schiro for Pixabay)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren