Tagtik

Moeder voor het eerst veroordeeld voor school shooting van zoon

De 45-jarige Jennifer Crumbley is schuldig bevonden voor de schietpartij die haar zoon Ethan uitvoerde in november 2021 op de Oxford High School in de Amerikaanse stad Detroit. Zo besliste een 12-koppige jury. Het gaat om een baanbrekende uitspraak aangezien voor het eerst een ouder medeverantwoordelijk wordt gesteld voor een school shooting die werd uitgevoerd door het kind.

Vier dagen voorafgaand aan de schietpartij had Ethan een semiautomatisch geweer van zijn ouders gekregen als kerstcadeau. De schietpartij vond plaats in november 2021 en vier studenten kwamen daarbij om het leven, zes andere studenten en een leraar raakten gewond.

Openbare aanklager Karen McDonald zegt dat de moeder nalatig is geweest door haar zoon Ethan, die 15 jaar was op het moment van de dodelijke schietpartij, een wapen te geven. Ook zou ze verschillende alarmsignalen compleet genegeerd hebben. Ethan stuurde zijn moeder immers verschillende sms’jes waarin hij zei dat er een geest of duivel in huis was. Hij smeekte haar om te reageren, maar dat deed ze niet.

De moeder werd veroordeeld tot een celstraf van vijftien jaar. De komende weken buigt dezelfde rechtbank zich ook over het lot van de vader. Dader Ethan werd vorig jaar veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Hij werd schuldig bevonden aan terrorisme met de dood tot gevolg en vier moorden.

(Tagtik/Source: CNN - AFP/Illustration picture: Pixabay)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren