Tagtik

Ze woonden 15 jaar in een pretpark, niemand heeft ze ooit opgemerkt

Een op zijn zachtst gezegd ongewoon verhaal dat zich afspeelde in het beroemde pretpark Disneyland in Californië (Verenigde Staten).

Owen en Dolly Pope, een Amerikaans echtpaar, woonden ruim vijftien jaar in het park zelf, omringd door magische en betoverende werelden. De twee tortelduifjes hadden toen de leiding over de attractie Pony Farm. Een paar jaar voordat het park zijn deuren opende, was het echtpaar door de Walt Disney-teams ingehuurd “als adviseurs, en kreeg het vervolgens de taak om ter plaatse voor de dieren te zorgen”, meldt Closer.

Het was een tijd waarin het park parades organiseerde met dieren, die dagelijks gevoed en verwend moesten worden. Het is om deze reden dat Dolly en Owen een faciliteit in het park kregen aangeboden, “zodat ze altijd ter plaatse konden zijn om aan de behoeften van de dieren te voldoen.” In het Paushuis (120m2) hebben ze een gezellig nestje gebouwd. Een gebouw dat geen argwaan wekte omdat het volledig deel uitmaakte van het decor. Het echtpaar bracht daar van 1955 tot 1971 gelukkige dagen door.

(FVDV with AsD for Tagtik/Source: Closer/Illustration: Unsplash)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren