Tagtik

Wolf nu ook gespot in Vlaams-Brabant

Dinsdagochtend werd een wolf gespot in de provincies Vlaams-Brabant en Antwerpen. Dat meldt Jan Loos van vzw Welkom Wolf.

Voor Vlaams-Brabant betekent dit alvast een unicum. De wolf, vermoedelijk afkomstig uit Nederland, liep door Schriek (Antwerpen), Keerbergen en Haacht (Vlaams-Brabant) en in Sint-Job-in-'t-Goor. Dat valt af te leiden aan de meldingen van getuigen die binnenkwamen bij Welkom Wolf. Volgens Jan Loos gaat het om een dier van nog geen twee jaar oud. Er kwamen nog geen meldingen binnen van een mogelijke wolvenaanval op vee of andere dieren in de hier vermelde gebieden. De wolf in kwestie kan wel eens op zoek zijn naar een partner en een leefgebied, en besloot daarom om ook een kijkje te gaan nemen in Vlaams-Brabant. De kans is echter bijzonder klein dat de wolf zich effectief zal vestigen in Vlaams-Brabant of Antwerpen aangezien er te weinig grote natuurgebieden en gevarieerde prooien beschikbaar zijn. 

Afgelopen weekend werden pootafdrukken van vermoedelijk een wolf gevonden in Lubbeek en Bierbeek, eveneens beide in Vlaams-Brabant. 

Op 30 december 2021 werd een wolf gefilmd toen hij de Meerdaalboslaan overstak in Heverlee. Dat was toen de eerste waarnemening van een wolf in Vlaams-Brabant in ruim twee eeuwen. 

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren