Tagtik

Belgische koning van de bitcoinpiramidefraude gevat in Brazilië

Het federale parket meldt dat een in Brazilië gearresteerde Belg die ervan verdacht wordt met tientallen miljoenen euro’s van crypto-investeerders aan de haal te zijn gegaan, uitgeleverd wordt aan België.

Het gaat om Laurent B., hij  stond tussen september 2020 en januari 2021 aan het hoofd van Bit Robot, een platform waarop gehandeld kon worden in cryptomunten. Dat platform beloofde investeerders spectaculaire winsten van 14 tot 21 procent per maand, die nog hoger waren als ze zelf ook nieuwe beleggers aanbrachten. Maar de Belg ging uiteindelijk zelf aan de haal met het geld van velen van hen en verdween spoorloos. Hij zou er met 33 miljoen euro vandoor zijn gegaan. Niet alleen in België werden mensen bestolen. Hij sloeg ook toe in tal van andere Europese landen.

De koning van de bitcoinpiramidefraude werd echter aangetroffen in Brazilië. 

Interpol had een internationaal arrestatiebevel uitgevaardigd tegen de Belg en hij werd in april van vorig jaar gevonden in het Braziliaanse Fortaleza. Na een juridisch en administratief kluwen werd nu beslist dat de Belg kan uitgeleverd worden aan België en daar berecht zal worden. Hij wordt verdacht van deelname aan een criminele organisatie, fraude, computerfraude en het witwassen van geld.

(FVDV for Tagtik/Illustration: Unsplash)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren