Tagtik

Moskou overwoog nucleaire aanvallen op Oekraïne

Volgens een onderzoek van de Wall Street Journal overwoog de Russische president Vladimir Poetin om meteen bij de start van de oorlog Kiev zwaar toe te takelen.

Admiraal Jean-Louis Vichot, de voormalige commandant van de Franse zeestrijdkrachten, deelt bij de Franse nieuwszender LCI zijn zeer heldere visie op de situatie. We delen met jullie enkele van zijn bevindingen.

"Elke keer dat Rusland zijn kernenergie weer op tafel legt, en waarschijnlijk heeft het daar op een gegeven moment grondig over nagedacht aangezien het aan het begin van de oorlog bittere mislukkingen opstapelde, moeten ze aan een tactisch kernwapen hebben gedacht. Volgens de militaire doctrine van de Sovjet-Unie na de Koude Oorlog is het gebruik van deze wapens immers een reële mogelijkheid, het werd toen al gezien als supermunitie."

“De Russische doctrine die vandaag door Poetin wordt bekrachtigd is duidelijk: hij zal nooit kernwapens gebruiken zolang de vitale belangen van Rusland niet worden bedreigd”.

“Bepaalde Europese landen zijn bang en dat is normaal als er met nucleaire wapens gedreigd wordt." De Franse admiraal concludeert krachtig: "We moeten vastberaden zijn en we moeten onszelf voorbereiden. Als we vrede willen, moeten we ons voorbereiden op oorlog, onze veiligheid bechermt onze vrijheid".

(Tagtik/Source: Wall Street journal - LCI/Photo: Pixabay)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren