Tagtik

“Door over oorlog te spreken erkent het Kremlin dat het zijn bevolking heeft verraden”

De woordvoerder van het Kremlin gaf vrijdag toe dat Rusland zich in een staat van oorlog bevond tegen Oekraïne, nadat hij erop had aangedrongen de aanval op zijn buurland, die twee jaar geleden werd gelanceerd, eerder als een speciale operatie te presenteren.

“Rusland is sinds 22 februari 2022 in oorlog met Oekraïne. Deze opmerkingen tonen aan dat het Kremlin het Russische volk de afgelopen twee jaar heeft verraden door de feiten te verbergen en te ontkennen dat ze in oorlog waren”, bevestigde de president van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, resoluut.

De voorzitter van de Raad van de Europese Raad, Charles Michel, was net zo serieus en beschreef de heer Peskov, de woordvoerder van het Kremlin, als cynisch.

“Dit is geen speciale operatie, het is een agressieoorlog, en dit toont alleen maar aan dat we gelijk hebben als we onze defensievoorbereiding vergroten”, voegde Charles Michel eraan toe.

"We willen geen angst zaaien in onze Europese samenlevingen, maar we moeten de burgers vertellen dat als we vrede willen – en dat willen we ook –, als we veiligheid en stabiliteit willen, het uiterst belangrijk is om onze defensievermogens te verbeteren en een echte defensiemacht op te bouwen in de Unie", besluit de heer Michel.

(SR with FM for Tagtik/Photo: Pixabay)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren