Tagtik

“De Russen die hulde brengen aan Navalny hebben meer moed dan Europa op 2 jaar tijd”

Honderden Russen blijven massaal naar de begraafplaats van Borisovo komen om bloemen te leggen op het graf van Alexeï Navalniy, de Russische oppositieleider die vrijdag werd begraven, twee weken na zijn plotselinge dood in een gevangenis in het Noordpoolgebied.

Op X (Twitter) plaatste Guy Verhofstadt, de Belgische Europarlementariër, de volgende stevige quote:  “Russen brengen hulde aan Navalny en tonen zo op vijf minuten meer moed dan alle Europese politici in de afgelopen twee jaar”.

Honderden Russen blijven massaal naar de Borisovo-begraafplaats in het zuidoosten van Moskou komen om bloemen te leggen bij het graf van Alexei Navalny, de Russische oppositieleider die vrijdag werd begraven, twee weken na zijn plotselinge dood in een gevangenis in het Noordpoolgebied.

De politie heeft de metaaldetector niet verwijderd en fouilleert zorgvuldig alle bezoekers die de begraafplaats naderen om hun respect te betuigen aan de overleden politicus. De aanhangers van Navalny overspoelden het graf van Navalny met boeketten rode en witte bloemen, voornamelijk anjers, maar ook rozen.

(Tagtik/Picture: Procratinateur49 licensed under Creative Common CC0 1.0.)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren