Tagtik

Kind en baby achtergelaten in Plopsaqua tussen twee zakken terwijl ouders zwemmen

In het waterpark Plopsaqua Hannuit-Landen werden een baby en een kind van anderhalf jaar alleen aangetrofen. Ze zaten vast tussen twee rugzakken terwijl hun ouders aan het baden waren. De baby en het kind waren nog nauwelijks bij bewustzijn toen het parkbeveiligingsteam tussenbeide kwam. Beide kinderen werden naar het ziekenhuis gebracht.

Gino Debroux, burgemeester van Landen, gaf meer details over de precieze omstandigheden van dit opmerkelijke voorval. “De kinderen zaten niet in de rugzakken maar lagen er tussenin. De ouders waren nog wel aanwezig in Plopsaqua, maar konden niet meteen gevonden worden. Omdat de kinderen amper bij bewustzijn waren, werd de medische nooddienst onmiddellijk verwittigd”, lezen we op 7sur7.

De ouders waren woedend dat er een ambulance arriveerde
Met de hitte die heerste in Plopsaqua, zou een dodelijk drama niet veraf geweest zijn als niemand de kinderen zou opgemerkt hebben. De ouders leken echter helemaal niet te beseffen hoe gevaarlijk het was om hun kinderen bij deze hoge temperaturen alleen achter te laten. "Ze waren woedend dat er een ambulance werd gebeld", legt Gino Debroux uit. "Maar gezien de gezondheidstoestand van de kinderen was dat het enige wat ze konden doen."

De officier van justitie is op de hoogte gesteld van de feiten en zal beslissen of de ouders worden vervolgd wegens nalatigheid.

(Skwadra and Arlem By Tagtik/Source: 7sur7/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren