Tagtik

'Frankrijk duwt Rusland richting onderhandelingstafel'

Lova Rinel, universitair hoofddocent bij de Foundation for Strategic Research maar tevens specialist in nucleaire afschrikking, bespreekt de recente uitspraken van Emmanuel Macron. Volgens haar is het verzet dat hij tegen Poetin levert niets anders dan een verlangen om terug te keren naar de dialoog en niet een manier om de spanningen aan te wakkeren. Tijdens een interview voor Le Figaro liet ze haar visie neerschrijven.

De Franse president bevestigde onlangs dat kernwapens “de Franse veiligheid” tegen Rusland zouden kunnen bieden, meldt Le Figaro. Met deze bewering probeert Macron echter geen dreiging in het land te introduceren, noch probeert hij een machtsevenwicht te handhaven... hij wil Poetin afschrikken. Volgens Lova Rinel is afschrikking inderdaad het vervagen van vitale belangen; we definiëren ze niet, anders verliezen we het voordeel van de onderhandelingen, maar het is de zekerheid van de nucleaire reactie in het geval van een aanval op onze vitale belangen.”

Terwijl Rusland de kernwapenkaart uitspeelt om elke dialoog te vermijden, en dat heeft het op twee jaar tijd al 24 keer gedaan. "Frankrijk gebruikt kernwapens als een instrument voor de strategische dialoog om Rusland tot onderhandelen aan te zetten. De door Frankrijk gebruikte afschrikking is een pad richting onderhandeling en niet naar een toename van de spanningen.” Nog steeds ligt de bal volgens de specialist in nucleaire afschrikking in het kamp van de Russen. “Het is Rusland dat moet beslissen of het de hand accepteert die naar hen wordt uitgestoken om een ​​einde te maken aan dit conflict.”

(Tagtik/Source: Le Figaro/Illustration: Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren