Tagtik

Enkel eindejaarsbonus als werknemers 50 km lopen

Een Chinees bedrijf heeft op controversiële wijze zijn eindejaarsbonus vervangen door een nieuw beloningssysteem voor werknemers, bedoeld om hen te motiveren om fit en gezond te blijven.

Het bedrijf Dongpo Paper in de provincie Guangdong heeft onlangs zijn traditionele jaarlijkse prestatiebonus ingetrokken ten gunste van een maandelijkse bonus die afhangt van de hoeveelheid beweging die de werknemers hebben.

Het nieuwe beleid houdt in dat een werknemer een volledige maandelijkse bonus krijgt als hij 50 km per maand hardloopt; 60 procent voor het hardlopen van 40 km en 30 procent voor 30 km. Ondertussen krijgen degenen die 100 km per maand rennen zelfs 30 procent extra. Maar het programma houdt ook rekening met bergwandelen en snelwandelen, die respectievelijk 60 en 30 procent van de totale benodigde oefening kunnen uitmaken. De afstand wordt berekend via apps op de telefoons van de medewerkers.

Voor iemand die geregeld gaat joggen is 50 kilometer per maand eigenlijk helemaal niet veel, aangezien getrainde atleten gemakkelijk 150 kilometer per week trainen. Maar het motiveert de werknemers vast en zeker om te blijven bewegen! Een bonussysteem dat we enkel maar aanmoedigen, niet?

(Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren