Tagtik

Elon Musk wil Twitter niet meer kopen

Tesla-topman Elon Musk probeert al maandenlang de overname van Twitter rond te krijgen. Twee weken geleden had de raad van bestuur van Twitter zijn aandeelhouders nog unaniem aangeraden om het overnamebod goed te keuren. Kort voordien had Musk de 8.000 medewerkers van het bedrijf nog toegesproken in een virtuele speech en deelde hij zijn ambitie dat hij het aantal Twittergebruikers wil verviervoudigen. Maar, zover lijkt het niet te komen want een geschil over het aantal nepaccounts op Twitter lijkt er nu voor te zorgen dat Musk zijn plannen opbergt om Twitter te kopen.

Volgens Musk hebben ze hem niet de nodige relevante bedrijfsinformatie verstrekt. Zo heeft Musk zijn twijfels over het percentage nep- en spamaccounts op het platform, dat volgens hem veel hoger ligt dan de 5 procent die Twitter zelf beweert.

Miljardair Elon Musk (51) bergt zijn plannen dus op om Twitter te kopen. Dat hebben zijn advocaten geschreven aan de Amerikaanse beurswaakhond SEC. Er staat Musk waatschijnlijk nu een langdurige juridische strijd te wachten met het internetbedrijf. Volgens de voorwaarden van de onderhandelingen moet Musk immers een soort van schadevergoeding van één miljard dollar betalen als de deal niet rond raakt. Maar Twitter denkt de deal alsnog rond te kunnen krijgen. De voorzitter van Twitter, Bret Taylor, laat weten dat de raad van bestuur “vastbesloten is om de transactie af te ronden tegen de prijs en voorwaarden die zijn overeengekomen met de heer Musk”. Hij kondigt juridische stappen aan om de fusieovereenkomst rond te krijgen. “We zijn ervan overtuigd dat we zullen zegevieren in de Delaware Court of Chancery.”

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren