Tagtik

Alina, Poetins vriendinnetje, getroffen door Amerikaanse sancties

Het Amerikaanse ministerie van Financiën heeft sancties opgelegd aan Alina Kabaeva, de vermeende partner van de Russische president Vladimir Poetin.

In een verklaring zei het ministerie dat de nieuwe ronde van sancties gericht was tegen verschillende elites die banden hadden met het Kremlin, zoals mevrouw Kabaeva, een 39-jarige voormalige Olympische turnster, waarvan men denkt dat zij financieel heeft bijgedragen aan het aanwakkeren van de aanhoudende, niet-uitgelokte oorlog van Rusland in Oekraïne.

“Terwijl onschuldige mensen lijden onder de illegale agressieoorlog van Rusland, hebben de bondgenoten van de heer Poetin zichzelf verrijkt en een weelderige levensstijl gefinancierd”, zei minister van Financiën Janet Yellen in de verklaring.

Ze voegde eraan toe dat het ministerie “elk instrument dat tot haar beschikking staat zal gebruiken om ervoor te zorgen dat de Russische elites en medeplichtigen van het Kremlin verantwoordelijk worden gehouden voor hun medeplichtigheid aan een oorlog die talloze levens heeft gekost.”

“Samen met hun bondgenoten zullen de Verenigde Staten ook doorgaan met het blokkeren van inkomsten en uitrusting die de niet-uitgelokte oorlog van Rusland in Oekraïne ondersteunen”, voegde ze eraan toe.

Mevrouw Kabaeva wordt al jaren in verband gebracht met Vladimir Poetin, die discreet blijft over zijn privéleven en zijn relatie niet heeft bevestigd. Er gaan zelfs geruchten dat ze samen kinderen zouden hebben.

Volgens het ministerie van Financiën is mevrouw Kabaeva een voormalig lid van de Doema, het Russische parlement, en onderhoudt zij een nauwe relatie met de Russische president.

Mevrouw Kabaeva, die aan het hoofd staat van een pro-Kremlin-mediagroep, heeft al sancties opgelegd gekregen van het Verenigd Koninkrijk, Canada en de Europese Unie. Tot nu toe hadden de Verenigde Staten zich verzet tegen oproepen om haar te sanctioneren, maar daar komt nu dus verandering in. 

(FVDV and FM for Tagtik/Source: AOL Mail/Photo: Russian Presidential Press and Information Office via wikiCommons under license Creative Commons CC BY 4.0.)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren