Tagtik

Tour de France: pas eerste wegwedstrijd op Spaanse bodem voor Wout van Aert!

De Spaanse wegen zullen geen geheimen hebben voor Wout van Aert: hij heeft er duizenden kilometers afgehaspeld tijdens trainingstages, maar toch staat de renner van Jumbo-Visma zaterdag voor een primeur.

Voor het eerst zal hij immers een wegwedstrijd rijden in Spanje, in de eerste rit van de Ronde van Frankrijk, 182 km met start en aankomst in Bilbao, zo leert ons een tweet van journalist Jonas Creteur.

De journalist vermeldt er wel bij dat Van Aert wel al kilometers op Spaanse bodem heeft gereden in andere ritten in de Tour de France waarbij een ommetje werd gemaakt naar Spanje.

Van Aert komt als een van de favorieten aan de start voor de dagzege in Bilbao. Volgens zijn Strava-account vestigde hij vrijdag een record op de beklimming van de Pike Bidea, 2 km lang met een gemiddeld stijgingspercentage van 10% en de laatste 500 meter van 15%. De top van deze hindernis ligt op 10 km van de finish.

Van Aert deelt de favorietenrol voor de eerste etappe van de Tour met de klassementsrenners (Vingegaard, Pogacar, Hindley, Carapaz, Gaudu etcetera), maar ook met punchers als Van der Poel, Pidcock of Alaphilippe.

(PP/Source: Twitter, L'Equipe/Picture: Tagtik)

 

PP

PP

Sport and data journalist @Tagtik

Ook dit kan u interesseren