Tagtik

Parijs-Roubaix: Van Baarle laatste in 2021, eerste in 2022

Ongelooflijk maar waar: de Nederlander Dylan van Baarle, tweede in de Ronde van Vlaanderen en eerste in Parijs-Roubaix zondag, was allerlaatste in de vorige editie van de Helleklassieker.

Parijs-Roubaix editie 2021 werd in heel wat andere omstandigheden gereden dan de editie van 2022, afgelopen zondag. Door de coronacrisis werd de Helleklassieker in 2021 pas gereden op 3 oktober, op een herfstig en zeer modderig parcours. Sonny Colbrelli schreef de klassieker op zijn naam: hij klopte Florian Vermeersch en Mathieu van der Poel in een sprint op de beroemde velodroom.

95 renners eindigden toen de race. Officieel was de Let Liepins van Trek-Segafredo de laatste in de uitslag: hij reed 28 minuten en 46 seconden na de winnaar over de finishlijn.

Tien andere renners reden de wedstrijd uit, maar kwamen buiten tijd aan in Roubaix: Macej Bodnar, Sébastien Grignard, Florian Maitre, Davide Martinelli, Tom Paquot, Benjamin Perry, Ramon Sinkeldam, Niki Terpstra (ex-winnaar) en Tom Wirtgen reden nog net voor de bezemwagen uit. De laatste renner die toen als allerlaatste over de meet kwam, was Dylan van Baarle, de winnaar van het jaar nadien.

Dit jaar, met een achterstand van 1 uur en 2 minuten op de winnaar, was een andere Nederlander de laatste in Parijs-Roubaix: Bas Tietema, 27 jaar, die in 2014 nog derde werd in Parijs-Roubaix bij de beloften. Deze Nederlander die eerder bekend werd als vlogger, maakte wel zijn droom waar: de Helleklassieker rijden bij de profs, in zijn eerste profjaar bij Bingoal-Pauwels Sauzen.

(Fausto by Tagtik with LpR/picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren