Tagtik

“Al dat beukwerk van Remco Evenepoel bleek achteraf zinloos”

Vooral vanuit Franstalige hoek valt veel kritiek te horen op de prestatie van de Belgische profs op het WK wielrennen in Leuven.

Waarom heeft superster Remco Evenepoel zich de hele dag eigenlijk uit de naad gewerkt? Deze vraag houdt heel wat Belgische wielerfans bezig daags na de wegrit op het wereldkampioenschap. Kopman Wout van Aert bleek immers niet sterk genoeg om met de besten mee te strijden in eigen land. Was het vele opknapwerk van zijn ploegmaats dan tevergeefs?

De Waalse pers is niet mals voor de prestatie van van Aert. “We kunnen onmogelijk spreken van een succesvolle wedstrijd voor de Kempenaar”, aldus La Dernière Heure. “Ook al zakte hij er lichamelijk en mentaal niet helemaal door. De Belgische kopman had zijn landgenoten ongetwijfeld sneller moeten waarschuwen dat hij zich niet top voelde, waardoor Stuyven en

Evenepoel meer vrijheid hadden gekregen toen de versnellingen van Alaphilippe begonnen. Aanvallen waarop Van Aert zelf niet kon reageren.” De Franstalige krant gaf Wout van Aert prompt een 5/10 voor zijn prestatie.
Evenepoel kreeg van DH dan weer een 8/10 en leverde daarmee de beste Belgische prestatie af volgens de Franstalige wielerkenners. “De Brabander volgde de instructies die hij voor en tijdens de koers kreeg tot op de letter op. Waarschijnlijk zelfs iets té letterlijk, want daardoor kon hij de finale niet betwisten. Zijn aanvallen sneden de adem af van heel wat renners, maar zijn goeie vorm had anders geëxploiteerd kunnen worden.”

Stuyven, die moedig meestreed voor een medaille in thuisstad Leuven, kreeg dan weer een mooie 7,5/10. “Uiteindelijk bleek hij betere benen te hebben dan Van Aert, die hij zonder moeite als kopman verving in de finale. De Leuvenaar verdiende een plek op het podium, maar hij had toen al te veel krachten verspild.”

(Skwadra by Tagtik/Source: La Dernière Heure/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren