Tagtik

Zidane: de redder van Bayern?

Volg hier al het nieuws over de Champions League

Zinedine Zidane kan een verbluffend palmares voorleggen als trainer: hij hielp Real Madrid aan drie keer winst in de Champions League op rij en won met de Koninklijke in drie seizoenen 9 van de 13 mogelijke trofeeën die de club kon pakken. Na drie zware seizoenen geniet Zizou nu van een sabbatjaar.

Toch kan hij rekenen op de interesse van grote clubs die hem graag zouden inlijven. In de internationale voetbalpers werd hij de voorbije maanden gelinkt met Manchester United en PSG. Volgens de Spaanse pers zou de ex-trainer van het Bernabéu vorige week gecontacteerd zijn door Bayern München.

Het is crisis bij der Rekordmeister: de fiere club uit Beieren staat pas vijfde in de Bundesliga en de dagen van Niko Kovac lijken geteld. Net zoals Carlo Ancelotti het hem al voordeed zou Zidane een Duits avontuur wel zien zitten. Hij is bovendien goed bevriend met Hasan Salihamidzic, de huidige sportief directeur van Bayern.

Pakt Zidane opnieuw een club over in het midden van het seizoen? Hij deed het al eerder bij Real, waar hij Rafa Benitez opvolgde. En dat deed hij dus met succes...

(DC met Dupk/Picture: Photo News)

Ook dit kan u interesseren